Les valls del Montnegre

les valls del Montnegre

CA | ES

El Parc Natural del Montnegre i el Corredor és un espai marginat pels habitants de la nostra zona. La proximitat al Montseny, molt més espectacular i publicitat, fa que la gent no s’interessi massa per uns boscos molt més propers, accessibles i, segurament, igual de bells.
La veritat és que el vessant litoral del Montnegre ha estat històricament maltractat per l’expansió urbanística que tan mal ha fet al nostre país. La gran tirada del turisme massificat de sol i platja a la zona del Maresme ha fet que aquest vessant s’hagi omplert d’urbanitzacions, autopistes i aberracions vàries. Així doncs, si avancem per les valls del Montnegre del vessant interior fins al capdamunt de la carena, l’impacte emocional i visual ens pot fer perdre una mica l’alè.
Però bé, avui no ve al cas parlar de les coses que s’han pogut fer millor sinó de la bellesa d’aquesta muntanya desconeguda, que des de Breda ens queda a un cop de pedra.
Malgrat que no s’ha explotat massa el cantó turístic del Montnegre, el degoteig de masies que poblen aquest entorn ens demostra que havia estat un espai de gran activitat agrícola i forestal.
La nostra passejadeta (només 11km) amb bicicleta ens va endinsar cap al massís del Montnegre per la vall de Fuirosos per tornar-nos al punt de sortida per la vall de Ramió. La veritat és que va ser un petit fracàs, el camí que vam escollir per creuar d’una vall a l’altra tenia pendents superiors al 20% i va ser un petit suplici això d’estirar la bicicleta amb el carro del petit per aquests “murs”.
La distància i les fortes pujades potser la fan més indicada per fer-la a peu i no pas a cavall de la bici. De totes maneres us recomanem aferrissadament que us acosteu a descobrir el Montnegre. Tan la vall de Fuirosos com la de Ramió estan resseguides per pistes foretals molt fressades, que no tenen pèrdua i que us portaran fins dalt de tot de la carena, on trobareu una altra pista molt ben senyalitzada que us pot dur a Sant Martí de Montnegre o a Hortsavinyà segons el sentit que prengueu. A partir d’aquí, segons l’esperit aventurer de cadascú, podeu animar-vos a creuar d’una vall a l’altra pels corriols i camins que anireu trobant (amb un mapa, una brúixola i uns mínims coneixements d’orientació no us podeu perdre).
Per acabar de fer més gustós el caramel, a banda de boscos típicament mediterranis, prats de conreu i algunes masies com Ca l’Oller; entre ambdues valls hi ha l’aiguamoll de les Llobateres on podreu avistar alguns ocells migratoris mitjançant casetes arranjades per tal fi.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s