La importància de la solitud

solitud

CA | ES

La família és un projecte en equip extremadament enriquidor. Si l’entenem com una relació entre iguals, és la relació grupal més intensa que existeix. Cal prendre decisions plegats que afecten a tots els integrants a cada instant.

Però avui us volia parlar de la importància de la solitud. Us semblarà una tonteria, però per mi és importantíssim gaudir d’una bona salut mental per poder donar el màxim a la família. Són imprescindibles aquells moments d’introspecció, de reflexió amb un mateix, de pensar en aquelles decisions que hem pres o haurem de prendre, …

N’hi ha que asseguren que fent feliços els altres és quan et fas més feliç a tu mateix, que no sabrien viure sense les relacions amb els altres. Sens dubte, com a éssers socials, l’espècie humana necessitem les relacions amb els nostres iguals. Però jo no us parlo d’estar sol, sinó de tenir estones per reflexionar amb un mateix, d’entrar dins la nostra consciència i posar-hi ordre. D’aquesta manera, ordenant el teu jo és quan pots donar el màxim cap els altres.

N’hi ha que practiquen aquest exercici d’introspecció mitjançant la meditació, com una forma de connectar amb el transcendent. Jo, de moment, en faig prou anant a córrer. La connexió amb la natura i l’exercici físic em permeten evadir-me i remenar la meva consciència a fons. També n’hi ha qui amb una simple dutxa o bany són capaços de connectar amb el seu jo interior, doncs aquesta sort que tenen.

Per acabar-vos de convèncer de la importància de la solitud comparteixo amb tots vosaltres un programa de l’Ofici de Viure, de Catalunya Ràdio: El goig de la solitud.

Ara, doncs, caldrà solucionar l’equació que ens permeti a tots el membres de la família de gaudir d’aquest preuat temps amb un mateix. Vosaltres com us ho feu per repartir el temps familiar? Com gaudiu de la solitud: meditant, corrent, passejant pel bosc,…?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s