Educar en Verde

Educar Verde

CA | ES

Educar en verde. Ideas para acercar a niños y niñas a la naturaleza.

Heike Freire – Barcelona, Editorial GRAÓ, 2011

El mateix dia que vaig descobrir aquest llibre, tot navegant per internet, vaig córrer a la biblioteca a demanar-lo. Amb aquest títol no podia deixar passar l’oportunitat de llegir-lo. Sempre he cregut que la natura seria l’aula dels meus fills.

L’obra no m’ha decebut. Heike Freire ens fa un repàs de tots els beneficis que té la naturalesa per combatre la majoria de mals de la societat occidental. Una societat que ha convertit els infants en objectes passius aparcats davant un televisor. Una societat que, carregada de prejudicis sobre la naturalesa, els ha allunyat i desconnectat de la vida salvatge.

L’autora ens assenyala la importància de la natura durant el desenvolupament infantil. La connexió amb els moviments i les reaccions dels animals, els ajuden a créixer en motricitat i emocions. Els espais verds, sense barreres ni límits ajuden a desenvolupar un joc molt més creatiu, allunyat de les pautes i la quadratura dels pobles i ciutats.

… los lugares al aire libre no contienen expectativas ni establecen formas de trabajo a priori; no hay en ellos ningún tipo de presión y, por tanto, de estrés. No condicionan la actividad infantil, la dejan libre de imaginarse y construirse.

A més, el llibre és molt agradable de llegir. Ben estructurat i amb requadres a cada capítol amb el més destacat.

Per posar-hi alguna pega, com que jo ja era un defensor de l’efecte beneficiós de la natura, hi he trobat a faltar alguna eina més per gaudir i treballar amb la natura (en aquest article de Familias en Ruta en trobareu algunes extretes directament del llibre).

En tot cas, ni això ni l’aire hippy que sobrevola les primeres pàgines no li resta gens ni mica de valor. Una lectura molt recomanable per a tots els qui us impliqueu en l’educació de nens i nenes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s