Busy bags week

busy bags

CA | ES

Ja fa un temps que vam mencionar les busy bags, i us vam prometre que en parlaríem abastament. Així doncs, aquesta setmana la dedicarem a aquest entreteniment per als més petits. Si us interessa, estigueu atents al blog, que cada dia us n’explicarem una!

Què són les busy bags? Què tenen d’especial?

Les busy bags no són més que unes bossetes (o qualsevol mena de contenidor) amb el material necessari per fer un joc/activitat. Pels més menuts sol ser una activitat de motricitat fina. A mida que van creixent es poden fer activitats senzilles de lectoescriptura, matemàtiques o qualsevol cosa que cridi l’atenció de la criatura i la mantingui entretinguda una estona.

On ho podem comprar?

Això depèn del que hi volguem posar. En el nostre cas, ho hem omplert amb jocs creats per nosaltres, i el material per fer-les es pot trobar a llibreries i ferreteries. També es podrien posar algunes joguines fetes (tipus puzzle), això ja depèn del gust de cadascú!

Com s’hi juga?

Evidentment cada busy bag tindrà la seva forma de jugar. De totes maneres, per fer-nos una idea de la seva utilitat, el denominador comú de les busy bags és que la criatura s’hi entretingui. Es solen utilitzar en tres situacions:

  • Per tenir els petits entretinguts mentre necessitem fer alguna tasca (cuinar, posar una rentadora, etc.)
  • Per dur quan anem a algun lloc on el nen ha d’estar més aviat tranquil i quiet (sales d’espera, restaurants, etc.)
  • Per tenir una estona de tranquil·litat quan arriben a aquella edat que deixen de fer la migdiada.

L’èxit de les busy bags és molt variable. Hem llegit a mares que les veneren. Però a casa, la veritat és que no han acomplert el seu propòsit. Sí que el nen hi juga, les demana i aprèn (que no és pas poc!), però no s’hi entreté sol. Potser encara és una mica petit. De totes maneres, ens ha anat bé per treballar algunes coses amb el patufet, com ara la motricitat fina i els colors, per tant, encara que no són la panacea com ens esperàvem, sí que ens han estat útils.

Tal com us hem dit al principi, si us interessa el tema, aquestes són les busy bags que us explicarem aquesta setmana amb detall (amb instruccions, material necessari i, fins i tot, arxius per descarregar!).

Nosaltres ens vam inspirar amb aquesta pàgina on hi ha més idees. També podeu fer una ullada al nostre Pinterest, on hi trobareu altres enllaços. Sinó sempre podeu recórrer a una cerca al google de ‘busy bags’, trobareu milers d’idees.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s