Busy bags week – Neteja pipes

neteja pipes

CA | ES

No us direm que és una activitat senzilla de fer perquè és una obvietat i perquè ho diem cada dia (quina poca originalitat). Així doncs, parlem un moment del nom del material que utilitzarem: neteja pipes. Quines pipes volen netejar amb això? Pipes de fumar? Xumets? Pipes de gira-sol? En tot cas es podrien netejar pipetes de laboratori. Però llavors, voleu dir que cal fer-les amb aquestes coloraines?

Bé, anem per feina.

MATERIAL

  • Neteja pipes de colors.
  • Un pot de plàstic.
  • Barrina o alguna eina per foradar plàstic.
  • Arandeles adhesives de colors.

INSTRUCCIONS

Feu uns forats a la tapa del pot de plàstic amb la barrina. Segur que tots els mascles que llegiu aquestes línies ja esteu endollant el trepant, doncs oblideu-vos-en! El pare fredolic ja ho va probar. El resultat va ser un forat més gran que la tapa i vam haver de llençar un pot la mar de bonic…

Un cop fets els forats (cinc o sis) remateu-los amb les arandeles adhesives (d’aquelles que feieu, servir, quan éreu estudiants, per arreglar els forats dels fulls de la carpeta). Seria ideal que tinguin els mateixos colors que els neteja pipes, així podem jugar a classificar. Nosaltres només en vam trobar de color blanc i les vam pintar amb retoladors.

Per una altra banda, tallem els neteja pipes a diferents mides, que n’hi hagi de força petitons i d’altres de més llargs. Aneu en compte al tallar-les, perquè l’interior dels neteja pipes és de fil-ferro. Cal tenir cura, doncs, de doblegar una mica les puntes per evitar sorpreses desagradables en forma de punxades o esgarrinxades.

El funcionament és ben simple. El nen o nena ha d’introduir aquests palets peluts pels forats de la tapa. Un cop ha acabat, destapem el pot, traiem els neteja pipes i a tornar-hi. Si ja esteu treballant els colors, doncs caldrà que introdueixi el neteja pipes pel forat amb el color que li correspon.

I ja ho tenim llest!

Busqueu més idees? No us perdeu les altres entrades de la busy bags week!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s