Busy bags week – Roda Montessori

roda colors

CA | ES

S’acaba la setmana i us havíem reservat el post més llarg per explicar-vos com fer unes rodes Montessori. Es una activitat amb múltiples variants. A la llista de material hi trobareu les plantilles per fer unes rodes amb 6 i 10 separacions, que correspondrien a 6 colors i 10 nombres. Però ho podeu fer com més us agradi!

MATERIALS

  • Cartolina blanca.
  • Colors.
  • Pintura tempera.
  • Agulles d’estendre la roba de fusta.
  • Blu-tack.
  • Alguna cosa punxeguda (punxó, agulla o compàs).

INSTRUCCIONS

RODA DE COLORS

En primer lloc hem de decidir quins colors utilitzarem. Per internet hem vist que és millor començar amb els colors bàsics. Nosaltres encara hi afegiríem que és important que els colors siguin ben diferents. De totes maneres ja veureu que alguns colors es confonen entre ells (almenys a casa ha passat… :P).

Una vegada escollits els colors, farem servir les temperes per pintar cada agulla amb un color diferent. Si en teniu ganes podeu pintar l’agulla sencera, nosaltres només en vam pintar una cara.

Mentre s’asseca la pintura, podem aprofitar el temps per anar preparant la roda. Per fer-ho, imprimirem la rod de sis porcions que us hem adjuntat a la llista de material. Un cop impresa, la retallem i la traspassem a la cartolina. Nosaltres ho vam fer seguint aquest procediment: Primer enganxem la roda a la cartolina amb blu-tack perquè no es mogui (podeu fer servir allò que us vagi millor a vosaltres). A continuació resseguim el contorn de la circumferència a la cartolina. Com que tenim el llapis a la mà, assenyalem tots els punts on s’acaba una línia de la roda. Ara amb el punxó fem un forat al centre de la roda perquè quedi marcat a la cartolina. Y per acabar, retirem la roda impresa i unim totes les marques que hem fet passant pel foradet que ha deixat el punxó. (Que aixequi la mà qui ho hagi entès…)

La plantilla que us proporcionem està pensada per fer la roda en un full A4, si la voleu fer més gran no hi ha cap problema. Enganxeu la plantilla sobre una cartolina A3 per exemple, senyaleu tots els punts on acaba una línia i amb el compàs clavat al centre de la plantilla dibuixeu una circumferència més gran que la de la roda que heu imprès. Uniu els punts i llestos.

Un cop tenim la roda acabada, tan sols ens falta afegir un color a cada porció dibuixada. Ho podeu fer com més us agradi (rodones, quadrats, taques, pintant tota la porció,…). Sense voler-vos estroncar la creativitat us explicarem com ho vam fer nosaltres. Vam dibuixar unes petites rodones amb el compàs a cada porció i les vam pintar.

RODA DE NOMBRES

El procediment és bastant semblant, però aquesta vegada farem servir la plantilla de 10 porcions i uns gomets en lloc de pintures.

A cada porció hi posarem una quantitat diferent de gomets, de 1 a 10 (o de 0 a 9). Nosaltres ho hem fet amb els gomets iguals, per evitar que el nen distingeixi per colors o forma, en lloc de la quantitat. De totes maneres, tampoc acaba de funcionar massa bé. El nen és petit encara i els nombres més grans són una muntanya de gomets que costa molt de diferenciar. Tot té les seves pegues, per tant, vosaltres mateixos!

Pel que fa les agulles, hi escriurem els nombres del 1 al 10 (o del 0 al 9, segons sigui el cas).

Un cop fetes les rodes ja només cal posar-les a prova. Tant en una roda com l’altra, es tracta de relacionar el que hi ha a les agulles amb el que hi ha a la roda. En el cas dels colors, enganxar cada agulla amb el seu color, i a la roda dels nombres, cada xifra amb la quantitat de gomets corresponent.

I aquí s’acaba la primera setmana temàtica del Fredolic. Esperem que aquestes petites activitats us siguin útils amb els vostres nens i nenes i les gaudiu molt!

Busqueu més idees? No us perdeu les altres entrades de la busy bags week!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s