Hamburgueses vegetals – cuina de resistència

hamburgueses vegetals 1

CA | ES

Ja fa unes setmanes que estem intentant trobar una recepta que ens agradi per fer hamburgueses vegetals. La idea és poder aprofitar les verdures que ens sobren de fer el caldo. Sovint ens sobra una mica de patata, col i pastanaga, i per no llençar-ho, vam decidir fer-ne hamburgueses.

Després de fer una mica de recerca per trobar idees de com aconseguir unes hamburgueses vegetals decents i diversos intents, aquesta és la recepta que de moment ens ha anat millor:

INGREDIENTS (4 hamburgueses)

  • 1 patata ben grossa
  • 1 pastanaga
  • col
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • un gra d’all
  • pebre
  • espècies mexicanes (preparat que trobareu al súper)

PROCEDIMENT

Tal com us hem explicat, les verdures les tenim prèviament cuites. En el nostre cas, utilitzem les de fer bullir el caldo, però vaja, les podeu bullir expressament. Primer de tot aixafeu la patata amb una forquilla fins que en quedi una textura força fina. Seguidament, trossegeu la pastanaga i la col ben petites, i ho incorporeu al puré de patata. Hi afegiu el pebre i les espècies. Finalment hi afegiu l’all ben picadet. Ho remeneu tot ben remenat i ho deixeu unes hores a la nevera perquè es barregin els gustos.

Quan les aneu a cuinar, hi afegiu un ou i un grapat de pa ratllat, que ens ajudaran a que la barreja agafi consistència. Ja només queda coure-les. N’agafeu un grapadet i li doneu forma d’hamburguesa (la mida dependrà de la vostra gana), ho arrebosseu amb una mica més de pa ratllat, i ho passeu per la paella, amb l’oli força calent  (això ens ajudarà a que no es desfacin tant). Tot i això, cal anar amb compte, perquè la consistència de les hamburgueses vegetals és ridícula i si les girem amb presses acabarem menjant un remenat de verdures. Us recordem que les verdures ja estan cuites, o sigui que a la paella no cal que hi estiguin massa estona.

Ara, doncs, ja les podem servir amb una bona amanida d’acompanyament. Nosaltres, però, vam fer-nos unes burgers amb el seu panet, una mica d’enciam i tomàquet a dins, i un bon fart de salses. Vaja com el McDonald’s, però enlloc d’utilitzar pseudocarn vam fer servir verduretes.

Esperem que us agradi!

Anuncis

2 thoughts on “Hamburgueses vegetals – cuina de resistència

  1. ¡Quina bona pinta! 🙂 Jo les burgers vegetals les compro fetes, de les de soja de sempre, però no sabía que es podíen fer tan facilmente!! 😀 m’hi he de possar, a més segur que a la nena li encanten ^_^

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s