Fogassa de pastanaga i taronja – El Ingrediente Secreto

coca de pastanaga i taronja

CA | ES

Hola a tothom!

Després d’una bona colla de dies sense publicar, tornem amb una entrada per l’ingrediente secreto del mes de febrer (que per variar una mica més i ens saltem!).

El mes de febrer, l’ingredient que l’Ira ens proposava era la taronja, i quan ho vaig veure, de seguida vaig tenir la recepta triada! És una recepta d’un llibre genial que em van regalar per l’aniversari i que ja s’ha convertit en una de les receptes familiars (tot sovint tenim una coca d’aquestes voltant per la cuina!).

Es tracta d’una recepta de pa amb fruites (al llibre en diuen pa, però per nosaltres és una coca) que es diu Fogassa de pastanaga i taronja (fogassa, pels no experts, és el nom de la peça de pa, el que en castellà es diu hogaza i en anglès loaf). A banda de la pastanaga i la taronja, també té espècies que li donen un toc molt especial.

Potser que deixem de fer-ne propaganda i ens hi posem!

INGREDIENTS

  • 1 taronja
  • 150g de mantega desfeta
  • 150g de sucre (es pot disminuir si es vol)
  • 175g de pastanaga ratllada
  • 2 ous deixatats
  • 200g de farina amb el llevat incorporat (1)
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1/2 culleradeta de barreja d’espècies (2)
  • 1 cullerada de llet aprox.
  • mel pels acabats

(1)Si no en teniu, podeu fer-la vosaltres mateixos posant 1 culleradeta de llevat químic per cada 75g de farina.

(2) és una barreja en pols de nou moscada, canyella, gingebre i clau. En anglès en diuen mixed spice i en francès quatre épices.

PREPARACIÓ

Poseu el forn a escalfar a 180ºC i prepareu un recipient de plum cake amb paper de forn. Ratlleu la pell de la taronja i la poseu en un bol. Tot seguit hi afegiu la mantega, el sucre, les pastanagues, els ous, la farina, el llevat i les espècies. Barregeu bé, per tal que quedi una pasta homogènia, i si veieu que ha quedat massa pastosa i afegiu una mica de llet. Tot seguit ho poseu en el motlle.

Ho poseu al forn calent i li deixeu cap a una horeta. Llavors ho traieu del forn, hi poseu la taronja en rodanxes a sobre i amb un pinzell ho embadurneu tot amb mel. I ho torneu a posar al forn fins que quedi cuit, uns 15min, comprovant-ho amb el truc de punxar.

Ho desemmotlleu i ja està punt per servir!

A casa, a vegades, en lloc de posar la taronja per sobre ho decorem amb glaça i estrelletes.

L’ingredient secret de l’Ira és un carnaval de blogs quinzenal iniciat per l’Ira de Mà a mà, pell a pell, cor amb cor. Aquí mostrarem la nostra creativitat i originalitat, aprendrem noves receptes i ens divertirem. Cada dissabte us donaré un nou ingredient o plat i tindreu 15 dies per enllaçar la vostra recepta. Recordeu visitar els enllaços dels altres participants i deixar-hi el vostre comentari. Si en vols saber més clica aquí.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s