Montbarbat

elfredolic_montbarbat

La setmana passada vam assolir el cim del Montbarbat amb la família sencera. El Montbarbat és un cim de només 330m d’alçada a la frontera entre els municipis de Lloret i Maçanet de la Selva. Tot i la seva poca alçada ofereix unes vistes espectaculars de la Baixa Tordera, el Montseny, les Gavarres i les Guilleries. Nosaltres, però, no vam tenir sort i vam ensopegar un dia ben emboirat. De totes maneres, amb aquesta ascensió sumem una nova fita al repte dels #100cims que proposa la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

El cim no presenta massa dificultats. És una ruta curta i fàcil de seguir, ideal per fer-la amb els més petitons. A més, hi trobarem elements espectaculars, com el dolmen de la imatge, un poblat ibèric arribant al cim i una torre de vigilància d’incendis just al capdamunt de Montbarbat.

Segurament la dificultat més gran de la ruta és arribar fins a l’inici d’aquesta amb el cotxe. Cal accedir a la urbanització Montbarbat i creuar-la fins al seu extrem sud tal i com s’indica a la fitxa que us adjuntem a continuació. La ruta surt des de les últimes cases de la urbanització i voreja la seva part del darrera fins al cim.

Un cop al cim, si pugem a la torre de vigilància d’incendis, tindrem una panoràmica espectacular. Podrem divisar el mar i tota la plana de la Baixa Tordera, els cims del Montseny i altres serralades com les Guilleries i les Gavarres.

Com a totes les nostres rutes podeu descarregar la fitxa de la ruta clicant a la imatge. Esperem que la gaudiu molt!

montbarbat poblat ibèric maçanet lloret 100cimsPotser també us pot interessar:

    Altres excursions i idees per anar a muntanya.

    Les nostres rutes i mapes en pdf.

2 thoughts on “Montbarbat

  1. Creure que visc al costat i encara no he anat? per anar amb un nen de 4 anys ho veieu factible? a veure si hi anem d’una vegada. També volem anar al castell de Sant Miquel de la Vall de Sant Daniel, diuen que és facilet per anar amb nens i té vistes també molt espectaculars. Hi heu anat?

    PD: es ben bé que a vegades tenim coses molt maques al costat de casa que desconeixem.

    Gràcies per la informació.

    • El gran de casa té 3 anys i va caminar tota l’estona. És molt curteta i fàcil.
      Doncs al Castell de Sant Miquel no hi hem anat mai. Ens l’apuntem per fer-la algun dia. 😉
      Gràcies per llegir-nos!

Deixa un comentari