Catàleg de Reis

Captura de 2014-12-02 22:50:36

Per si no ho havíeu notat, s’acosta Nadal. Tots els carrers s’omplen de llum, sonen cançons estúpides arreu i des de totes bandes ens bombardegen perquè comprem més i més.

Molts d’aquests atacs publicitaris instigadors de consum van dirigits als nostres fills i filles. Els assetgen des de la televisió, els aparadors i amb muntanyes de catàlegs de joguines que arriben a casa des de no se sap massa bé on.

A casa dels Fredolic estàvem tips de rebre catàlegs plens de joguines absurdes, sexistes, bèl·liques,… Per això ens hem decidit a fer un catàleg exclusiu per als nostres petits, amb joguines i altres coses que ens agraden o que necessitem.

Alguns potser creureu que els estem imposant un ventall de joguines molt reduït i que els nostres fills no són lliures d’escollir allò que realment els agrada. Bé, en primer lloc a casa no som immunes al virus consumista i els nostres fills també han fullejat altres catàlegs. I en segon terme, millor que les imposicions vinguin de part dels pares que dels monstres del consum. Poder escollir entre una Barbie rosa o fúcsia no és llibertat.

En tot cas, aquí us deixem el nostre humil catàleg. Evidentment està fet segons els gustos i necessitats dels dos Fredolic i, per tant, és possible que no us sigui útil. Però sempre us pot servir per inspirar-vos i fer el vostre propi catàleg (si no és per aquest any, potser per al proper).

Per cert, la il·lustració de la portada l’hem pres de la pàgina d’en Joan Turu, un tros d’artista. No deixeu passar l’oportunitat de visitar el seu espai web.

2 thoughts on “Catàleg de Reis

  1. Ei, doncs us ha quedat xulíssim el catàleg. Agafo la idea per l’any vinent. I com dieu, millor que siguem nosaltres, els pares, qui orientem als nens, que no pas els demés.
    Us felicito per la idea 🙂

    • Gràcies! La veritat és que el petit estava encantat amb el catàleg i, almenys, hem aconseguit millorar la qualitat de les joguines que han portat els reis. 😀

Deixa un comentari